Annonse

Det er mulig å få kontroll på pensjonen din


Fra venstre: Eskil Stenhaug og Sveing Hedding-Valvik - Foto: Alf Otto Fagermo

Det er aldri for tidlig å begynne å tenke på hvor mye penger du ønsker å leve av når du blir for gammel til å jobbe. Pensjon er et tema få ønsker å bruke mye tid på, og det trenger du faktisk ikke å gjøre nå heller.

– Tidligere var det jo slik at du fikk en utskrift fra NAV, men etter pensjonsreformen kom, ble det mye enklere å få en full oversikt over alt som handlet om pensjonen, sier leder for Private Banking i DNB på Sørlandet, Eskil Stenhaug til KRS247.

Med bare noen få trykk er det mulig å logge seg på og se hele bildet på en litt mer forståelig måte enn å bare få et brev med en saldo to ganger i året. Og oppdager du at du for eksempel har spart for lite, er det flere måter du kan ordne opp i det på.

– Du kan kontakte arbeidsgiveren din og be de sette av mer til pensjon, forteller Stenhaug.

– Eller så kan du kontakte banken din. Og da har iallfall våre kunder satt pris på at vi satte opp en sparetype kalt Pensjon, sier Sveinung Hedding-Valvik.

Hør mer om pensjon og få tips til hvordan du kan unngå en for stor reduksjon i inntekt når du til slutt velger å gå av med pensjon.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer