KRS247.no

Henter værvarsel...

Det er mulig å få kontroll på pensjonen din

Det er aldri for tidlig å begynne å tenke på hvor mye penger du ønsker å leve av når du blir for gammel til å jobbe. Pensjon er et tema få ønsker å bruke mye tid på, og det trenger du faktisk ikke å gjøre nå heller.

– Tidligere var det jo slik at du fikk en utskrift fra NAV, men etter pensjonsreformen kom, ble det mye enklere å få en full oversikt over alt som handlet om pensjonen, sier leder for Private Banking i DNB på Sørlandet, Eskil Stenhaug til KRS247.

Med bare noen få trykk er det mulig å logge seg på og se hele bildet på en litt mer forståelig måte enn å bare få et brev med en saldo to ganger i året. Og oppdager du at du for eksempel har spart for lite, er det flere måter du kan ordne opp i det på.

– Du kan kontakte arbeidsgiveren din og be de sette av mer til pensjon, forteller Stenhaug.

– Eller så kan du kontakte banken din. Og da har iallfall våre kunder satt pris på at vi satte opp en sparetype kalt Pensjon, sier Sveinung Hedding-Valvik.

Hør mer om pensjon og få tips til hvordan du kan unngå en for stor reduksjon i inntekt når du til slutt velger å gå av med pensjon.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/282997566″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]