KRS247.no

Henter værvarsel...

Det er bedre å eie enn å leie

Mer enn sju av ti sørlendinger eier sin egen bolig. Og det er kanskje ikke så rart, fordi det er ganske mange fordeler med å gjøre nettopp det, selv om regjeringen har foreslått å kutte i en av fordelene.

– Ja, det ligger inne et forslag om å redusere skattefradraget på rentene til boliglånet fra 27 prosent til 25 prosent. Men som det er nå, så får du 270 kroner i fradrag for hver tusenlapp du har betalt i renter på lånet ditt, forklarer Alex Modahl fra Aktiv Eiendomsmegling til KRS247.

Og det er helt klart de økonomiske fordelene som er de største grunnene til at du ikke bør holde deg for lenge på leiemarkedet.

– Du kan jo se på dette med å betale på boliglånet som en stor sparebøsse. For boligen din vil jo stige i verdi, noe som vil si at du kommer stort sett til å sette igjen med mer penger når du selger boligen din, sier Modahl.

Men det er også andre fordeler ved at du selv kan bestemme hva du vil gjøre med boligen din. Er du i et leieforhold, må du forholde deg til en god avtale med utleier dersom du ønsker å gjøre drastiske forandringer.

– Ja, når du eier din egen bolig så kan du fint sette ditt preg på den. Du kan male den blåfargen du har lyst til på soverommet eller du kan bygge på boligen dersom du ønsker det, sier vår boligekspert.

Hør mer om grunnene til at eie er bedre enn leie her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229218800″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]