KRS247.no

Henter værvarsel...

Derfor trenger du finansieringsbevis

Skal du kjøpe bolig må du ha finansieringen i orden, og et finansieringsbevis fra banken er en bekreftelse på dette. Banken sier hva du får låne, og du kan starte boligjakten.

– Man må ikke ha bestemt seg for hvilken bolig man skal kjøpe. Det er lurt å snakke med en rådgiver for å bare se hvilket nivå man kan legge seg på i forhold til kjøp av bolig, da begrenser man seg litt i forhold til hvilke boliger man skal kikke på. Det sier finansrådgiver i DNB, Rolf Guttormsen.

Foto: Alf Otto Fagermo

Foto: Alf Otto Fagermo

Et finansieringsbevis får man enten ved å gå i banken, eller ved å søke om det i nettbanken. Skal man låne penger av banken stilles det krav til at man har noen penger selv, dette er banken pålagt av finanstilsynet.

– Mangler man noe egenkapital kan det være mulig at man kan få en tilleggssikkerhet hos foreldre. Ellers kan det hente at boligdrømmen må vente litt, men da er det lurt å spare i BSU. Det er lurt å legge en plan, selv om det går litt fram i tid, sier Guttormsen.

Hør mer om egenkapital, sparing og impulskjøp her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/248807513″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]