Annonse

Derfor trenger du finansieringsbevis


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

Skal du kjøpe bolig må du ha finansieringen i orden, og et finansieringsbevis fra banken er en bekreftelse på dette. Banken sier hva du får låne, og du kan starte boligjakten.

– Man må ikke ha bestemt seg for hvilken bolig man skal kjøpe. Det er lurt å snakke med en rådgiver for å bare se hvilket nivå man kan legge seg på i forhold til kjøp av bolig, da begrenser man seg litt i forhold til hvilke boliger man skal kikke på. Det sier finansrådgiver i DNB, Rolf Guttormsen.

Foto: Alf Otto Fagermo

Foto: Alf Otto Fagermo

Et finansieringsbevis får man enten ved å gå i banken, eller ved å søke om det i nettbanken. Skal man låne penger av banken stilles det krav til at man har noen penger selv, dette er banken pålagt av finanstilsynet.

– Mangler man noe egenkapital kan det være mulig at man kan få en tilleggssikkerhet hos foreldre. Ellers kan det hente at boligdrømmen må vente litt, men da er det lurt å spare i BSU. Det er lurt å legge en plan, selv om det går litt fram i tid, sier Guttormsen.

Hør mer om egenkapital, sparing og impulskjøp her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer