KRS247.no

Henter værvarsel...

– Bunnen er nådd

Både Helge Hammersbøen og nykommeren Steffen Pauschert tror tidene vil bli bedre for norsk og sørlandsk økonomi i løpet av 2017. Men det er noen x-faktorer som kan gi utslag vi ikke helt kan forvente. En av disse sitter ved makten i et av verdens største markeder.

– Trump er i bunn og grunn uforutsigbar, og vi kan si den politiske usikkerheten har økt i verden. Vi tror på en global vekst på tre prosent og det er sterke tall for USA, men dersom Trump kutter skattene for hardt og øker forbruket veldig mye, så vil prisene stige ganske kraftig der, forklarer rente- og valutamegler i DNB Markets, Steffen Pauschert, til KRS247.

Det amerikanske markedet har 40 prosent av verdensøkonomien, så det er naturlig at store endringer i USA, får følger for både Norge og Sørlandet. Og ifølge Pauschert vil blant annet en sterkere dollar kunne påvirke.

– Men hvor mye det gjenstår å se, sier han.

Både Pauschert og Hammersbøen tror også på at rentenivået vil holde seg stabilt på lik linje med hvordan situasjonen i økonomien er per i dag.

– Vi synes det på mange måter har kommet et stemningsskifte, altså det er betydelig større optimisme blant næringslivsledere når vi spør om hva de forventer av økt omsetning, lønnsomhet og om de skal ansette flere folk for 2017 sammenlignet med 2016. Det er større optimisme, men det er ikke til å stikke under en stol at de bedriftene som er innenfor oljeservice her på Sørlandet har et krevende marked foran seg. De sliter, mens i andre deler av økonomien har de fått god hjelp av svekket krone og stimuleringstiltak til økonomien. Men det er mye hardt arbeid som ligger foran oss, sier regionbanksjef i DNB, Helge Hammersbøen.

Hør mer om utsiktene for 2017 med tanke på renter, valuta, olje og bensinprisene fremover her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/304594952″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]