KRS247.no

Henter værvarsel...

– Bruk kredittkort i ferien

Du bør ha med deg både visakort og kredittkort på ferie, sier finansrådgiver i Dnb, Rolf Guttormsen. I dagens utgave av «Finansposten» snakker vi om kortvett, man bør ha en viss oversikt når man benytter seg av kredittkort, sier han.

– På ferie bør man ha med visakort og kredittkort. Fakturaen på kredittkortet skal man gjerne betale når man kommer hjem, og da kan man sitte i ro og fred og se om det er riktig. Hvis det er feil har man mulighet til å gjøre en reklamasjon til den man har betalt til. Hvis ikke det når fram, har man mulighet til å gjøre en reklamasjon til kredittkortselskapet, sier Guttormsen.

Foto: Helge Martin Markussen

Foto: Helge Martin Markussen

Har man med seg to kort på ferie, sitter man ikke i saksa hvis det ene skulle bli borte. Men bruker man kredittkort bør man bruke det med fornuft, er rådet fra finansrådgiveren. Har man penger til å betale når fakturaen kommer en måned etterpå kan man bruke det.

– Har man betalt minst femti prosent av reisen med kredittkort har man også en enkel reiseforsikring, sier Guttormsen.

Hør andre tips om kortbruk her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/271524362″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/271524435″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]