Annonse

– Bruk kredittkort i ferien


Foto: Ann Helen Gjerde

Du bør ha med deg både visakort og kredittkort på ferie, sier finansrådgiver i Dnb, Rolf Guttormsen. I dagens utgave av «Finansposten» snakker vi om kortvett, man bør ha en viss oversikt når man benytter seg av kredittkort, sier han.

– På ferie bør man ha med visakort og kredittkort. Fakturaen på kredittkortet skal man gjerne betale når man kommer hjem, og da kan man sitte i ro og fred og se om det er riktig. Hvis det er feil har man mulighet til å gjøre en reklamasjon til den man har betalt til. Hvis ikke det når fram, har man mulighet til å gjøre en reklamasjon til kredittkortselskapet, sier Guttormsen.

Foto: Helge Martin Markussen

Foto: Helge Martin Markussen

Har man med seg to kort på ferie, sitter man ikke i saksa hvis det ene skulle bli borte. Men bruker man kredittkort bør man bruke det med fornuft, er rådet fra finansrådgiveren. Har man penger til å betale når fakturaen kommer en måned etterpå kan man bruke det.

– Har man betalt minst femti prosent av reisen med kredittkort har man også en enkel reiseforsikring, sier Guttormsen.

Hør andre tips om kortbruk her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer