KRS247.no

Henter værvarsel...

Bruk kreditten fornuftig

Handelens dag er som kjent en stor kjøpefest og mange tar nok med seg minst ett ekstra kort slik at de kan få benyttet seg av et eller flere av tilbudene under denne dagen. I ukens utgave av Finansposten oppfordres du til å bruke hodet før du drar kortet.

– Mitt ønske er iallfall at de som bruker forbrukslån eller handler varer på kreditt at de har en god plan for hvordan de skal innfri lånet senere slik at det ikke kommer som en blåmandag senere, sier Helge Hammersbøen fra DNB til KRS247.

Helge Hammersbøen )(Arkivfoto: Helge Martin Markussen)

Som tidligere nevnt vil et forbrukslån på 200.000 kroner være minst like dyrt å betjene som et boliglån på 1 million kroner. På lørdag ble det innført nye regler for markedsføring av forbruksfinanisering som forbrukslån og kredittkort.

– Den økende gjeldsbelastningen som har vært i husholdningssektoren har bekymret myndighetene og spesielt omfanget av forbrukslån, og de har derfor fremmet mange kraftfulle tiltak for å beskytte forbrukerne mot uansvarlige låneopptak. Tiltakene som Finanstilsynet har innført skal sikre gode kredittvurderinger i bankene og at kundene tar gode, veloverveide valg, og hvis du gjør det så må du gjerne gå ut og handle det du ønsker i dag, sier Hammersbøen.

Hør flere tips her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/331811466″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]