KRS247.no

Henter værvarsel...

-Bruk hodet, og kortet på ferie

I disse dager renner det inn milliarder av kroner på konto til norske lønnsmottakere. I snitt får vi i overkant av 45 tusen kroner hver i feriepenger. Og i tillegg er det en del som også får tilbake på skatten. Med så mye penger kan det være lett for å gå amok i butikkene. 

– Først og fremst er det viktig å betale det som skal betales av regninger. Men har man noen liggende som er til purring, så få det unna også, sier Rolf Guttormsen fra DNB til KRS247.

Han mener det også er viktig å prøve å kvitte seg med dyr kortgjeld, om det er mulig.

– På samme måte som ellers i året tror jeg det er viktig å lage et budsjett for ferien. Om det er slik at man skal på reise. Vi skal også huske på at utenlandsferien er blitt 10-15 prosent dyrere det siste året, bare på grunn av at den norske kronen er blitt svakere, forteller Guttormsen.

Hvis du skal til utlandet anbefaler DNB deg om å betale med kredittkort, i tillegg til at du har med det et debetkort.

– Det er kanskje litt selvmotsigende at jeg sier det. Men hvis du bruker kredittkort, og betaler alt når fakturaen kommer fra kredittkortselskapet, så blir det gebyrfritt. Men her er det viktig å ha kontroll, understreker han.

Hør flere gode ferietips i ukens utgave av Finanansposten:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/209824293″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]