Annonse

Brenner feriepengene i lomma?


Selv "gamle" penger må pleies når du sparer til pensjon.

De utgjør fra ti til fjortenprosent av lønnen du hadde i fjor, og kommer om ikke lenge inn på kontoen din. Feriepenger føles som en liten bonus, men det kan være smart å planlegge hvordan du skal disponere dem.

– Det er viktig å bruke pengene på ferie, det kan man unne seg. Man får mer utbetalt enn det man får på en normal lønn, og det er jo beregnet på ferie. Men hvis man ikke har noen planer kan man bruke dem på å betale ned forbruksgjeld eller annen gjeld. Det sier finansrådgiver i Dnb, Rolf Guttormsen.

Rolf Guttormsen rådgiver i DNB  Foto: Helge Martin Markussen

Rolf Guttormsen rådgiver i DNB Foto: Helge Martin Markussen

I disse tider er renta på huslånet lavt, og da kan det ifølge rådgiveren også være lurt å betale ned på dette lånet. Eller kanskje fullføre noen av prosjektene man har på huset.

– Man kommer langt med femten tusen til maling og tapet, sier Guttormsen.

Skjønner du ikke så mye av dette med feriepenger? Det snakker vi om her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer