Annonse

Blåser liv i «ny» pensjonssparing


Illustrasjonsfoto: Colourbox (CC BY 3.0 NO)

Skattefavorisert individuell pensjonssparing (IPS) kan nå få en ny vår med regjeringens nye forslag i revidert nasjonalbudsjett. Det betyr at du kan spare penger til pensjon og spare penger over skatteseddelen.

– Man kan spare en sum penger hvert år til pensjon og få et skattefradrag for det tilsvarende kapitalinntekt, sier seniorrådgiver Liv Kjær fra DNB.

Fradraget vil være tilsvarende kapitalinntekt på 24 %. Den eksisterende IPS har ikke vært spesielt gunstig, siden det kun har vært mulig å spare opp mot 15 000 i året og de som skal hente ut pensjonen sin har måttet betale full inntektsskatt på pensjonen. Derfor har tilbudet vært tatt av markedet. Det skal det nå endres på.

– Det som er foreslått nå er at man kan spare inntil 40 000 i året, få inntektsfradrag tilsvarende de 24 prosentene og når man tar det ut igjen så får man den samme beskatningen tilsvarende kapitalbeskatning. Det gjør produktet langt gunstigere og vil motivere flere til sparing, som det er behov for, sier seniorrådgiveren.

Hun mener forbrukerne nå må ta inn over seg de nye reglene for pensjon. Vi må regne med å jobbe lengre, spare eller leve på mindre i pensjon i fremtiden, og derfor er det viktig for folk å orientere seg i markedet. Særlig selvstendig næringsdrivende bør holde seg oppdaterte på det som kommer.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer