KRS247.no

Henter værvarsel...

Billigere sydenferie neste år

Etter noen år med svak krone og lav oljepris, ser utsiktene de kommende 12 månedene lysere ut med tanke på både kronekursen og kjøpekraften. Det kommer frem i en fersk prognose fra DNB Markets.

– I bunn og grunn så tror vi på en fortsatt styrking av den norske kronen. Det går bra i Norge og det går relativt sett bra hos oss sett mot resten av verden. Du kan si at valutamarkedet preges i bunn og grunn av etterspørsel, så når vi ser på den norske kronen så må vi se på hva som skjer i Norge. Det er en variabel, også må vi se på hva som skjer i de enkelte andre landene. Vi tror også at den norske kronen er en god plass å være for investorer fremover, sier analytiker Steffen Pauschert fra DNB Markets til KRS247.

Steffen Pauschert (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han peker blant annet på at rentenivået i Norge vil holde seg stabilt og at tendensen i utlandet viser flere og flere land som planlegger å sette opp sine styringsrenter. I tillegg så har oljeprisen steget fra rundt 49 dollar fatet i juni til at den nå ligger på rundt 56 dollar fatet og kan komme til å ligge på rundt 60 dollar fatet i tiden fremover.

Ser en på hva prognosene viser for det kommende året, så er det gode nyheter for deg som planlegger å bestille ferie utenlands til neste sommer.

– Hvis vi tar de store valutaparene så tror vi at hvis vi går 12 måneder frem i tid så vil kronen mot dollaren faller ned mot 7,20 til høsten. Dette er estimater og ting vil endre seg underveis, men det er iallfall en klar korridor hva vi tror. Vi tror definitivt den norske kronen er undervurdert mot dollaren. Når det gjelder euro, så er det mye bra som skjer i euro-området, så vi tror den norske kronen vil styrke seg mot euro, men i mindre grad enn mot dollar. Vi tror også at vi kan få en euro ned på 8,80 til sommeren og over sommeren, forklarer Pauschert.

Prognosene fra DNB Markets viser også en billigere dansk krone fra 126 norske for 100 danske nå til 118 norske for 100 danske neste år, og 10,63 kroner for 1 pund nå til 9,57 kr for 1 pund neste år.

Hør mer her.