Annonse

Billigere strøm de neste årene


Det forventes at strømprisene skal bli lavere de neste årene. Det er først i 2020 at man forventer en normalisering av strømprisene.

– I 2018 og 2019 forventer vi at strømprisene skal gå enda lenger ned, forteller Rolf-Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Det betyr at prisene kommer til å ligge på, historisk sett, meget lave nivåer i tiden fremover – før det kommer en normalisering i 2020.

Eriksen påpeker at strømmen har vært rimelig så langt i år, og at når våren og sommeren kommer vil forbruket stanse noe opp og prisene vil synke. Til tross for at fyllingsgraden i vannmagasinene har vært litt under normalen, har den siste nedbøren i påsken hjulpet på. Nå er fyllingsgraden over normalen, og med stigende temperaturer skal strømprisene bare gå én vei de neste månedene.

– Nå skal prisene sakte gå nedover, sier Eriksen.

– Hva betød det vinterlige væromslaget vi opplevde i slutten av påsken?

– Littegrann. I Norden totalt sett har det falt mye nedbør, nesten dobbelt så mye som normalt. Det skulle tilsi at prisene skulle synke en del, men det har vært så kaldt at behovet for strøm har steget. Det har gjort at prisen i påsken har gått litt opp, som er mot normalt.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer