Annonse

Ber fylkesrådmannen rydde opp


Regiondirektør Eirik Nyberg - Foto Forbrukerrådet

Forbrukerrådet har fått mange telefoner fra frustrerte foreldre som har fått inkassovarsel for bilder de aldri har bestilt. Nå ber Forbrukerrådet om at Aust- og Vest-Agder fylkeskommune rydder opp.

Mange foreldre forteller at de får bilder i posten som de ikke har bestilt, forteller Eirik Nyberg i Forbrukerrådet i Agder. I tillegg til skoleklasser, gjelder dette også idrettslag og barnehager.

– Tilbakemeldingene går dessuten på at de ikke kan bestille det ene eller de to bildene de ønsker, men må slå til på en dyr pakke. Men mange får altså en regning uten at de har bedt om noe som helst, sier Nyberg som er regiondirektør for Forbrukerrådet i en pressemelding.

Firmaene er i tillegg ganske aggressive i sin iver etter å få pengene. De spiller på at folk frykter betalingsanmerkninger, og sender saker til inkasso.

Ber fylkesrådmannen tar tak

Forbrukerrådet skal derfor nå oppfordre alle landets fylkeskommuner til å gjøre som Hedmark.

– Der har fylkeskommunen inngått en avtale som gjør at forbrukerne kan bestille kun de bildene de selv ønsker. Det vil redusere misnøye og konflikter, opplyser Nyberg.

Han håper at også kommunene kommer etter, men har i første omgang skrevet brev til fylkesrådmennene i Aust- og Vest-Agder, og håper på et positivt svar derfra.

Hør intervju med områdedirektøren her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer