Annonse

Rekordhøye bensinpriser


Prisen på blyfri bensin kommer til å ligge på over 16 kroner literen utover uka. Dette bildet er tatt på Statoil Esso Oddemarka i februar 2015. (Arkivfoto: Pål Lomeland)

Onsdag blir den veiledende prisen på bensin høyere enn den har vært noengang. Hele 16,17 kroner for en liter blyfri 95 må du nå ut med. Det skriver VG.

Dieselen ligger på 14,60 kroner per liter, ett øre unna en ny prisrekord. Dette er listeprisen – altså den maksimale prisen en bensinstasjonen kan ta for drivstoffet.

Bensinstasjonskjeden Statoil Fuel & Retail bekrefter at de aldri har tatt seg så godt betalt for bensin som akkurat nå. De skylder på økende innkjøpspriser som grunn til det kraftige prishoppet.

– Våre innkjøpspriser øker som følge av blant annet svekket krone mot dollar. I tillegg gjør vedlikeholdsstans på raffinerier i Europa og Asia at innkjøpsprisene på bensin og diesel øker, forklarer Knut Hansen, kommunikasjonssjef i Statoil Fuel & Retail Norge AS til VG.

Dagens pris på blyfri 95 bensin er 15,87 kroner per liter. Fra onsdag blir maksprisen altså 30 øre dyrere.

I tillegg til de veiledende listeprisene kommer et lokalt transportpåslag varierende fra sted til sted, slik at prisene på lokale bensinstasjoner vil kunne avvike fra listeprisen. Det er den lokale forhandler som bestemmer den endelige utsalgsprisen.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer