KRS247.no

Henter værvarsel...

Rekordhøye bensinpriser

Onsdag blir den veiledende prisen på bensin høyere enn den har vært noengang. Hele 16,17 kroner for en liter blyfri 95 må du nå ut med. Det skriver VG.

Dieselen ligger på 14,60 kroner per liter, ett øre unna en ny prisrekord. Dette er listeprisen – altså den maksimale prisen en bensinstasjonen kan ta for drivstoffet.

Bensinstasjonskjeden Statoil Fuel & Retail bekrefter at de aldri har tatt seg så godt betalt for bensin som akkurat nå. De skylder på økende innkjøpspriser som grunn til det kraftige prishoppet.

– Våre innkjøpspriser øker som følge av blant annet svekket krone mot dollar. I tillegg gjør vedlikeholdsstans på raffinerier i Europa og Asia at innkjøpsprisene på bensin og diesel øker, forklarer Knut Hansen, kommunikasjonssjef i Statoil Fuel & Retail Norge AS til VG.

Dagens pris på blyfri 95 bensin er 15,87 kroner per liter. Fra onsdag blir maksprisen altså 30 øre dyrere.

I tillegg til de veiledende listeprisene kommer et lokalt transportpåslag varierende fra sted til sted, slik at prisene på lokale bensinstasjoner vil kunne avvike fra listeprisen. Det er den lokale forhandler som bestemmer den endelige utsalgsprisen.