Annonse

Avventende til rentekutt


Skillingsbanken er en av de lokale bankene du kanskje bør knytte en god relasjon til. Arkivfoto: Erlend Bjørtvedt (CC-BY-SA)

Tre av de lokale bankene er foreløpig avventende til om de ønsker å følge etter Norges Bank som i dag satte ned styringsrenta fra 1 til 0,75 prosent.

– Vi har ikke tatt stilling til om vi kommer til å gjøre noe med våre renter fordi det er såpass ferskt enda, sier administrerende banksjef Kenneth Engedal hos Spareskillingsbanken til KRS247.

Hos Sparebanken Sør er de også avventende med å gi ut noe informasjon før etter morgendagens rentemøte. Den samme holdningen finner vi hos Sparebank 1 SR-Bank som heller ikke er helt sikre på hva de kommer til å gjøre, men de understreker at de ønsker å være konkurransedyktige og har fått med seg at noen av bankene ikke er like tilbakeholdne.

– Vi ser at rentekuttet fra Norges Bank også fører til fall i pengemarkedsrenten og dermed våre finansieringskostnader. Dette ønsker vi også skal komme både nye og eksisterende kunder til gode, sier Trond F. Mellingsæter, country manager i Danske Bank i Norge i en pressemelding.

De setter ned sin boliglånsrente med inntil 0,25 prosentpoeng.

DNB tar litt mer i og setter ned sine renter med inntil 0,40 prosentpoeng.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer