Annonse

Anbefaler investering av varmepumpe


Rolf Bjarne Eriksen - Foto: Alf Otto Fagermo

Til tross for at strømmen er relativt billig for tiden og vi enda ikke har fått en helt skikkelig vinter, mener vår energilos at det kan være lurt å investere i en mer lønnsom måte å varme opp boligen din på.

– Det er 60 prosent av strømforbruket som går til oppvarming og varmepumpe er en betydelig investering. Det blir fort 25 000 inkludert montering, men har du et normalt hus der du bruker rundt 20 000 kilowatt i året, så er 60 prosent av dette 12 000 og dersom du regner på det med en varmepumpe, så kan du spare opp mot 50 prosent av oppvarmingsutgiftene. Det er klart at da snakker du 5000-6000 kilowatt i året, som er mellom 4000 til 5000 kroner, sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS til KRS247.

Den vanligste typen er luft-til-luft-varmepumpe. Den er den minst effektive av disse, men også den som krever minst å installere. Det er mange innstillinger på varmepumpene og Eriksen har et tips til noe ganske mange gjør feil.

– Det er en innstilling som heter auto og det er ikke spesielt lønnsomt. For får du en vinterdag med sol, så kan du risikere at den begynner å kjøle ned. Det handler også om plassering. Det er anbefalt å sette den i stuen, fordi det er et stort rom med mange vinduer og mye varmetap og det er en stor fordel å sette den der dersom stua er i første etasje for da kan en del av varmen stige opp til andre etasje. Men det er ikke så godt å velge, for det kommer an på huset. Det er noe verre å få varmen til å bli trykket ned en trapp, sier han.

Hør mer tips rundt varmepumpe som strømsparer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer