Annonse

– Alt er ikke beksvart


Foto: Helge Martin Markussen

Oppsigelser i oljebransjen har fått avisene til å finne frem de feteste typene de siste ukene. Det kan se ut som om hele den Norske økonomien er i rask nedoverbakke, men det er ikke hele sannheten i følge Regionbanksjef Helge Hammersbøen i DNB. 

-Vi skal ikke glemme at mellom 80 – 85 prosent av norske bedrifter går bra, selv om det er nedgang i oljebransjen, sier Hammersbøen.

2016 blir et krevende år for de som driver i oljebransjen, men i andre industrier går det meget bra.

– Service og handel, prosessindustrien og ikke minst bygg og entreprenørindustrien går bra, og det skal vi huske på, sier Hammersbøen.

Norges Bank satte på siste rentemøte ned styringsrenten med 0.25 prosentpoeng, og renten vil holde seg lav i lang tid fremover.

– Dette var ingen overraskelse for analytikerne, men det er jo ikke noe sunnhetstegn at vi han en lav rente, mener Hammersbøen som påpeker at rentekuttet måtte komme.

– Vi er en liten og åpen økonomi, og vi blir også påvirket av det som skjer i nabolandene og resten av Europa.

Analytikerne i DNB Markets spår lav rente i lang tid fremover. Først i andre halvår 2018 ser man for seg at renten kan begynne å stige.

Hør hele Finansposten her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer