Annonse

Passivhus er fremtiden


Det handler om passivhus i Energilosen denne uken. Det er hus som er så energieffektive at de bruker bare 25% av et vanlig hus sitt energibehov. 

Navnet kommer av at det er passive tiltak man setter i gang. Enten ved isolasjon, ekstra tetthet i bygget eller å ta vare på den varmen man slipper ut.

– Det er noen krav som stilles for at det skal kunne kalles et passivhus, enten det er et privathus eller et næringsbygg sier Roald Mæsel fra LOS til Radio Sør.

Blant store bygg som bygges som passivhus er den nye politistasjonen i Arendal, og en del kommunale barnehager i Kristiansand er bygget på denne måten.

Mæsel forteller at det er ikke standard å bygge hus på denne måten i dag, men det er det som er fremtiden.

– Regjeringen har som mål at dette skal være standard innen 2020, men noen krefter vil ha dette inn før. Kanskje allerede neste år.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar