KRS247.no

Henter værvarsel...

Sunn, sprø og superenkel middag

Kyllinglår med couscous er sjette matrett ut i vår faste spalte, «Mandagsmat». Hver mandag lages det en ny middagsrett i morgensendingen på Radio Sør. Enkle nok til at alle skal klare å lage de, gode nok til at alle skal like dem.

– Denne retten er veldig enkel, det skal alle klare. Det er bare å koke opp veske, kutte grønnsaker, og blande det sammen. Kyllinglår blir også saftig og godt i forhold til å bruke kyllingbryst. Den ligger nok på en toer på skalaen, sier Harald Hamre, kjøkkensjef og daglig leder ved Vigeland Hovedgård.

Harald Hamre i sitt rette element, kjøkkenet på Vigeland Hovedgård.

Harald Hamre i sitt rette element, kjøkkenet på Vigeland Hovedgård.

Det svarer han når jeg spør ham om hvor vanskelig retten er å lage, på en skala fra 1 til 10. For poenget er jo at vi hver mandag skal vise dere enkle og gode middagsretter, slik at du slipper unna en dag med planlegging.

– Den smaker jo også ganske friskt, men man kan jo putte oppi andre ting. Hvis man skulle brukt retten til noe annet kunne man hatt oppi fløte eller smør, sier Hamre.

Harald Hamre er kokken som hver mandag gir oss inspirasjon til hva vi kan ha til middag. Han startet sin karriere på Snadderkiosken, og er nå kjøkkensjef og daglig leder på Vigeland Hovedgård. I mellom der har han blant annet jobbet på Theatercafeen, vært soussjef på Hansken og Statholdergaarden, og jobbet som kokk i Paris.IMG_6134

Nå får han hver uke besøk av meg på kjøkkenet sitt. Han lager mat, jeg tar med meg opptakeren og lager radio, og deretter legger jeg ut oppskrift og bilder her.Kyllinglår med couscous

Vil du lage denne deilige middagsretten, er det bare å følge oppskriften nedenfor:

Dette trenger du til fire porsjoner:
4 stk kyllinglår
400 gr couscous
4 dl vann/kraft
1 pk Sukkererter
1 boks Cherrytomat
½ blomkål
1 rødløk
100 gr  mandler
½ persille
6 ss nøytral olje

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader og stek kyllingen i ca 15 minutter. Kok opp vann eller kraft, og hell over couscousen. Ta det av platen,  rør om og la det stå å hvile med palstik over i 5 minutter. Ta så av plastikken og rør godt i couscousen.

Rist mandler i ovn og grovhakk. Kutt blomkål i små buketter, del sukkerertene i to. Kok opp lettsaltet vann. Tilsett først blomkålen og la den ligge i vannet i 2 minutter. Avkjøles i kaldt vann. Gjør det samme med sukkerertene. Del cherrytomatene i 2 og kutt løken i skiver. Finhakk persillen og bland med oljen. Smak til med salt og pepper.

Når kyllingen er ferdig – bland sammen couscous, blomkål, sukkererter, løk og tomater. Tilsett persilleoljen og mandler. Legg på kyllinglår.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/247181067″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/247183160″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]