Annonse

Slik lager du ribbe


Foto: Alf Otto Fagermo

Det er julemiddagen over alle julemiddager her på Sørlandet og det er likevel det samme spørsmålet som stilles hvert år: Blir svoren sprø? Kjell Inge Andersens tips er å følge godt med og sikre god varme.

– Jeg pleier å skru ovnen på det høyeste for å få svoren sprø, men pass på at du ikke brenner den, for da blir det ikke godt, sier Andersen til KRS247.

Kjell Inge Andersen (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han anbefaler også tynnribbe fremfor familieribbe.

– Hvis ribba er litt ujevn kan den bli veldig godt stekt en plass, og mindre stekt en annen plass. Det er sånn at det er lik høyde tror jeg et veldig viktig, iallfall hvis du skal lage ribbe hjemme. Hvis ikke, så må du trikse og mikse litt og alle komfyrer er forskjellige. Hvis jeg er vandt til komfyren hjemme, kan jeg ikke bruke samme temperaturen hjemme som hos naboen, hvis jeg låner kjøkkenet der, sier Kjell Inge Andersen fra Kjell Inge’s Mat.

Han pleier å legge ribba med svorsiden ned under aluminiumsfolie natten i forveien med noe vann oppi formen for å litt fukt.

– Hvis du skal rute ribba selv, vil jeg anbefale at du bruker en tapetkniv. Og når du skal begynne å steke den, ikke ha for høy temperatur gjerne 170 grader er passende i en times tid, forteller Andersen.

Hør flere tips til hvordan du kan få tilberedt den perfekt juleribba her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer