Annonse

Slik lager du en av julens beste konfektkaker


Foto: Pål Lomeland

Har du lyst til å lage en av julas beste konfektkaker? Å lage Sarah Bernard selv er faktisk ganske enkelt. 

Sarah Bernard- kakene er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernardt, senere kjent som Sarah Bernardt.

En dansk konditor skal ha oppkalt kaken etter henne – riktignok uten T-en i navnet.

Denne oppskriften på Sarah Bernard gir ca 80 kjempegode konfektkaker (avhengig av hvor store bunner du lager). Jeg er glad i mye sjokoladefyll på kakene, og dobler ofte oppskriften på smørkremen. I denne oppskriften er smørkremen oppgitt i normal mengde.

Slik lager du bunnen
img_5019200 g mandler males fint og blandes med 3,5 dl siktet melis og 3 stivpiskede eggehviter.

Dette røres lett og settes som små kaker på stekebrett med skje eller sprøytepose. Kakene utvider seg under steking, så lag dem små. Stek kakene i 10 – 12 minutter på 175 grader.

Slik lager du smørkremen
img_50483/4 dl vann
3/4 dl sukker
Kokes seigt og avkjøles.

3 eggeplommer piskes sammen. Hell deretter  avkjølt sukkervann i eggeplommene under lett pisking. 2 ss kakao tilsettes i blandingen. 150 g meierismør røres først mykt og blandes deretter i resten av kremen.


Smør krem på mandelkakene (gjerne med sprøytepose) og sett dem på frysen.

Dypp frosne kaker i mørk smeltet sjokolade – og sett tilbake på frysen der de står fram til servering.

Tas ut av frysen en halv time før de skal spises – de holder seg en stund i romtemperatur, men vil etterhvert smelte. Nyt!

Se bildekarusell under.

Ingredienser
Bunn
200 g mandler
3,5 dl siktet melis
3 egg

Smørkrem
0,75 dl sukker
o,75 dl vann
2 ss kakao
150 g meierismør

Topping
Mørk kokesjokolade

10-12 minutter på 175 grader

Bildekarusell


 




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer



Legg igjen en kommentar