KRS247.no

Slik lager du en av julens beste konfektkaker

Har du lyst til å lage en av julas beste konfektkaker? Å lage Sarah Bernard selv er faktisk ganske enkelt. 

Sarah Bernard- kakene er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernardt, senere kjent som Sarah Bernardt.

En dansk konditor skal ha oppkalt kaken etter henne – riktignok uten T-en i navnet.

Denne oppskriften på Sarah Bernard gir ca 80 kjempegode konfektkaker (avhengig av hvor store bunner du lager). Jeg er glad i mye sjokoladefyll på kakene, og dobler ofte oppskriften på smørkremen. I denne oppskriften er smørkremen oppgitt i normal mengde.

Slik lager du bunnen
img_5019200 g mandler males fint og blandes med 3,5 dl siktet melis og 3 stivpiskede eggehviter.

Dette røres lett og settes som små kaker på stekebrett med skje eller sprøytepose. Kakene utvider seg under steking, så lag dem små. Stek kakene i 10 – 12 minutter på 175 grader.

Slik lager du smørkremen
img_50483/4 dl vann
3/4 dl sukker
Kokes seigt og avkjøles.

3 eggeplommer piskes sammen. Hell deretter  avkjølt sukkervann i eggeplommene under lett pisking. 2 ss kakao tilsettes i blandingen. 150 g meierismør røres først mykt og blandes deretter i resten av kremen.


Smør krem på mandelkakene (gjerne med sprøytepose) og sett dem på frysen.

Dypp frosne kaker i mørk smeltet sjokolade – og sett tilbake på frysen der de står fram til servering.

Tas ut av frysen en halv time før de skal spises – de holder seg en stund i romtemperatur, men vil etterhvert smelte. Nyt!

Se bildekarusell under.

Ingredienser
Bunn
200 g mandler
3,5 dl siktet melis
3 egg

Smørkrem
0,75 dl sukker
o,75 dl vann
2 ss kakao
150 g meierismør

Topping
Mørk kokesjokolade

10-12 minutter på 175 grader

Bildekarusell