
Foto: Pål Lomeland
Har du lyst til å lage en av julas beste konfektkaker? Å lage Sarah Bernard selv er faktisk ganske enkelt.
Sarah Bernard- kakene er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernardt, senere kjent som Sarah Bernardt.
En dansk konditor skal ha oppkalt kaken etter henne – riktignok uten T-en i navnet.
Denne oppskriften på Sarah Bernard gir ca 80 kjempegode konfektkaker (avhengig av hvor store bunner du lager). Jeg er glad i mye sjokoladefyll på kakene, og dobler ofte oppskriften på smørkremen. I denne oppskriften er smørkremen oppgitt i normal mengde.
Slik lager du bunnen

200 g mandler males fint og blandes med 3,5 dl siktet melis og 3 stivpiskede eggehviter.
Dette røres lett og settes som små kaker på stekebrett med skje eller sprøytepose. Kakene utvider seg under steking, så lag dem små. Stek kakene i 10 – 12 minutter på 175 grader.
Slik lager du smørkremen

3/4 dl vann
3/4 dl sukker
Kokes seigt og avkjøles.
3 eggeplommer piskes sammen. Hell deretter avkjølt sukkervann i eggeplommene under lett pisking. 2 ss kakao tilsettes i blandingen. 150 g meierismør røres først mykt og blandes deretter i resten av kremen.
Smør krem på mandelkakene (gjerne med sprøytepose) og sett dem på frysen.
Dypp frosne kaker i mørk smeltet sjokolade – og sett tilbake på frysen der de står fram til servering.
Tas ut av frysen en halv time før de skal spises – de holder seg en stund i romtemperatur, men vil etterhvert smelte. Nyt!
Se bildekarusell under.
Ingredienser
Bunn
200 g mandler
3,5 dl siktet melis
3 egg
Smørkrem
0,75 dl sukker
o,75 dl vann
2 ss kakao
150 g meierismør
Topping
Mørk kokesjokolade
10-12 minutter på 175 grader