Har du lyst til å lage en av julas beste konfektkaker? Å lage Sarah Bernard selv er faktisk ganske enkelt.
Sarah Bernard- kakene er oppkalt etter den franske skuespilleren Henriette-Rosine Bernardt, senere kjent som Sarah Bernardt.
En dansk konditor skal ha oppkalt kaken etter henne – riktignok uten T-en i navnet.
Denne oppskriften på Sarah Bernard gir ca 80 kjempegode konfektkaker (avhengig av hvor store bunner du lager). Jeg er glad i mye sjokoladefyll på kakene, og dobler ofte oppskriften på smørkremen. I denne oppskriften er smørkremen oppgitt i normal mengde.
Dypp frosne kaker i mørk smeltet sjokolade – og sett tilbake på frysen der de står fram til servering.
Tas ut av frysen en halv time før de skal spises – de holder seg en stund i romtemperatur, men vil etterhvert smelte. Nyt!
Se bildekarusell under.
Smørkrem
0,75 dl sukker
o,75 dl vann
2 ss kakao
150 g meierismør
Topping
Mørk kokesjokolade
10-12 minutter på 175 grader