Annonse

Slik får man god julebakst


Bakermester ved Drømmeplassen, Emil Lysø. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Skal man lage kakemenn, handler det om gode råvarer og litt god tid. Helmelk fremfor lettmelk og skikkelig smør eller dyr bakemargarin.  Bakemester Emil Lysø fra Drømmeplassen anbefaler folk lage deigen dagen i forveien før man baker det ut.

– Man får en bløt deig som er lettere å kjevle ut dagen etterpå. Dessuten er det jo å bruke litt fetere råvarer for å få den beste baksten, sier Lysø.

– Fett er godt, fett er sunt?

– Til jul skal det være fett og rikt og ikke tenkes så mye på kalorier, sier bakemesteren.

Peppernøttene har et veldig krydret preg når Emil baker, og kan avsløre at det er «litt pepper» i krydderblandingen. Det viktigste er likevel ikke krydderblandingen.

– Det viktigste er en god resept på deigen. Det hjelper ikke å ha godt krydder hvis deigen ikke holder mål.

Selv har han to favoritter i jula. Kokosmakron og brune pinner må være klar til jul.

– Jeg er glad i kokos generelt, og da blir det én gang i året man spiser kokosmakroner. Brune pinner er litt deigete med masse sukker og mandler på. Jeg har jo blitt litt lei av pepperkaker og kakemenn opp gjennom tiden, innrømmer Lyse.

Kokosmakronene må stekes perfekt slik at de ikke er deigete i midten og med lett gyllent utseende. Deigen er viktig, og man må bruke ekte kokos. Lyse tilsetter gjerne litt sitron i kokosen.

– Får man i litt syre også, blir det helt perfekt!
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer