KRS247.no

Henter værvarsel...

Perfekt suppe for en mandag

Potet- og purreløksuppe er tredje matrett ut i vår faste spalte, «Mandagsmat». Hver mandag lages det en ny middagsrett i morgensendingen på Radio Sør. Enkle nok til at alle skal klare å lage de, gode nok til at alle skal like dem.

– Denne er vel kanskje på fire eller fem, sier Harald Hamre, kjøkkensjef og daglig leder ved Vigeland Hovedgård.

Harald Hamre i sitt rette element, kjøkkenet på Vigeland Hovedgård.

Harald Hamre i sitt rette element, kjøkkenet på Vigeland Hovedgård.

Det svarer han når jeg spør ham om hvor vanskelig retten er å lage, på en skala fra 1 til 10. For poenget er jo at vi hver mandag skal vise dere enkle og gode middagsretter, slik at du slipper unna en dag med planlegging. Denne suppa passer i følge Hamre godt på en mandag.

– Har du kraft på lur, er det veldig fint å starte uka med denne suppa. Da har du kanskje noe rester igjen fra helge, enten noe fisk eller kjøtt. Det kan du jo bruke som tilbehør i suppa, sier Hamre.

Harald Hamre er kokken som hver mandag gir oss inspirasjon til hva vi kan ha til middag. Han startet sin karriere på Snadderkiosken, og er nå kjøkkensjef og daglig leder på Vigeland Hovedgård. I mellom der har han blant annet jobbet på Theatercafeen, vært soussjef på Hansken og Statholdergaarden, og jobbet som kokk i Paris.

Nå får han hver uke besøk av meg på kjøkkenet sitt. Han lager mat, jeg tar med meg opptakeren og lager radio, og deretter legger jeg ut oppskrift og bilder her.IMG_5926Vil du lage denne deilige middagsretten, er det bare å følge oppskriften nedenfor:

Dette trenger du til fire porsjoner:
200gr skrelte mandelpoteter
2 fedd hvitløk
1\2 løk
1 purreløk
6 dl kjøttkraft (okse, svinekraft og kyllingkraft funker)
2 stk gulrot
3 dl fløte
1 pk sukkererter

Slik gjør du:
Vask-skrell og grovkutt poteter, hvitløk, 1\2 purreløk (bruk det grønne), 1 gulrot og ha det i en kjele.

Ha på 1 ss olje og surr dette i 5 minutter. Pass på at det ikke blir brunt.

Tilsett kraft og kok til god smak (ca 10 minutt).

Ha i fløte og la det småkoke i 10 minutter til.

Kjør så sammen alt med stavmikser eller foodprosessor. Smak til med salt, pepper og frisk sitron.

Server med kokte sukkererter og gulrøtter.

Ønskes litt kjøtt i suppen passer for eksempel kylling eller braisert svinenakke.

Server med brød og smør.

Bon appetitt!

Vil du høre hele saken?
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/244880674″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/244880918″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]