KRS247.no

Henter værvarsel...

Pavlova med kakaomarengs

I ukens utgave av «Mandagsmat» tenkte vi at det passet veldig fint med en kake. Både 17. mai og konfirmasjoner står for tur, og denne kaken er både nydelig og enkel. Det er imidlertid veldig viktig med frisk og god frukt, der kan du ikke slurve.

– Du må ha gode og modne bær, ikke kjipe bær. Da ville jeg heller ha pyntet med appelsin eller noe. Så bør det være like mye krem som det er bunn, og like mye bær på toppen, sier Harald Hamre, kjøkkensjef og daglig leder ved Vigeland Hovedgård.

Hver mandag lages det en ny middagsrett i morgensendingen på Radio Sør. Enkle nok til at alle skal klare å lage de, gode nok til at alle skal like dem.

– Dette er en enkel kake, jeg vil si en treer på skalaen. Du må ikke piske marengsen altfor stiv, slik at den blir tørr og kjip. Men ellers kan den ikke slå feil, sier han.

Med den lette marengsen, den søte kremen og de friske bærene blir dette en kake som har alt det en kake bør ha, uten å bli for mektig.

– Hvis man har koldtbord på en konfirmasjon blir man som regel ganske god og mett. Får man da en blytung sjokoladeklake, vil jeg heller foretrekke denne kaken, mener Hamre.

Harald Hamre er kokken som hver mandag gir oss inspirasjon til hva vi kan ha til middag. Han startet sin karriere på Snadderkiosken, og er nå kjøkkensjef og daglig leder på Vigeland Hovedgård. I mellom der har han blant annet jobbet på Theatercafeen, vært soussjef på Hansken og Statholdergaarden, og jobbet som kokk i Paris.

F

Nå får han hver uke besøk av meg på kjøkkenet sitt. Han lager mat, jeg tar med meg opptakeren og lager radio, og deretter legger jeg ut oppskrift og bilder her.

Hør hvordan du lager kaken:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260762518″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Slik skal den smake:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260762543″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

 

Til kakaomarengsen trenger du dette:
4 eggehvitter
120 gram mandler
150 gram sukker
6 gram kakao

Forvarm ovn til 120 grader.

Kjør mandler fint på foodprossesor med kakao og 120 gram sukker. Pisk eggehvittene stive med 30 gram sukker. Vend inn mandelblandingen. Fordel blandingen på bakepapir til en kake, eller porsjoner. Stekes i ca 25-30 minutter eller til marengsen er «tørr».

Eggekrem:
5 dl helmelk
1,5 dl fløte
90 gr sukker
4 eggeplommer
40 gr maizenna

Kok opp 4 dl melk, fløte og sukker.

Bland sammen eggeplommer, melk ( 1 dl) og maizenna i en bolle. Når melken og fløten er kokt opp, ha den over blandingen med eggeplommer. Rør sammen og ha det tilbake i kjelen. Kok opp igjen under omrøring til det er kokt i ½ minutt. Det er viktig å røre hele tiden. Ha kremen i en bolle og dekk til med plast og sett kaldt. Denne kremen kan gjerne lages dagen før.

2 dl fløte – piskes

Ved servering pisk eggekremen glatt og vend inn pisket krem. Fordel over marengsen og pynt jordbær og bringebær eller annet ønskelig frukt/bær.

Denne oppskriften blir en kake til 6-8 personer.