KRS247.no

Henter værvarsel...

Overlykkelig etter nok et rekordår

For åttende året på rad ble det satt en ny rekord for «Spis for 100» med 80.896 serverte retter i løpet av én uke. For Morten Johansen var det overraskende at resultatet skulle bli så høyt.

– Jeg spådde jo 65 000 retter dersom det ble dårlig vær, men 80 000 er jo helt vilt. Det er jo fantastisk med 81 000 mennesker, som jeg liker å si, er jo nesten hver Kristiansander. Vi mangler en 12-13 000. Og det hadde vi ikke trodd for åtte år siden da vi satte oss ned og pratet om dette, sier markedansvarlig Morten Johansen i «Spis for 100» til KRS247.

Han tror det er en sammensatt forklaring på hvorfor det ble rekord til tross for skikkelig ruskevær store deler av uken.

– Jeg tror vi gjorde en del gode grep i forhold til markedsføring også har vi jobbet veldig målbevisst de siste årene med en del ting innenfor sosiale kanaler, innenfor forskjellige segmenter som det heter. Så tror jeg vi skal hylle restaurantene, spisestedene, alle ansatte også leverandørene og sponsorene som er med på å gjøre dette til en matfestival med mye matglede og masse folk ut og inn. Det er 17. mai hver dag med trøkk fra de åpner til de stenger og det virker som de fleste har vært happy hele dagen, og det hadde ikke vært mulig uten restaurantene og spisestedene, forteller Morten Johansen videre.

Et av spisestedene som kunne glede seg over å ha satt ny rekord, er Hos Naboen og daglig leder Leiv Rune Sangesland, sa tidligere til KRS247 at han hadde et håp om å nå 5 000 serverte retter i løpet av årets matfest. Til KRSby forteller han at de endte opp med 5052.

Neste års matfestival er som sedvanlig første uka i februar, altså 5. til 11. februar.

Hør mer fra Morten Johansen her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/307708529″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]