KRS247.no

Henter værvarsel...

Nytt spisekonsept i Kristiansand

Nå til helgen kan du få en matopplevelse uten om det vanlige i et konsept som har blitt veldig populært i utlandet, men som foreløpig bare har blitt arrangert én gang i Norge. Det skjedde 17. februar i Kristiansand og nå til helgen blir det to kvelder der du kan dra hjem til noen for «social dining».

Eatwith er egentlig basert i USA, men har blitt veldig stort i Sør-Europa og Barcelona er en av de byene jeg selv har besøkt og erfart Eatwith. Jeg booket det to dager før jeg skulle, fikk et tips om dette her. Jeg møtte opp, ringte på ei dør og kom opp til en østerrisk kokk, og der var det ti andre rundt bordet fra hele verden. Det var fem fra Barcelona og fem fra resten av hele verden og vi hadde en helt uforglemmelig kveld sammen med fantastisk mat, fantastisk selskap og da jeg gikk ut derfra så tenkte jeg at dette hadde vært veldig spennende å prøve selv, forteller Rolf Tikkanen Øygarden til KRS247.

Han meldte seg opp som arrangør av Eatwith og fikk lov til å holde en demokveld som han vil kalle en suksess.

– Det var en helt utrolig bra kveld. Det var fullbooket første kvelden med tolv stykker rundt et bord. Det var utrolig spennende, for det er like mye et sosialt eksperiment som et kulinarisk eksperiment. Men jeg tror alle som kommer der, kommer med en intensjon om å spise god mat og er åpen for å treffe nye mennesker. Og gjør du det, så får du en veldig god kveld. Så praten fløt veldig lett og stemningen var god, sier Øygarden.

Konseptet Eatwith faller i kategorien delingsøkonomi på lik linje med Uber og Airbnb, bare dette dreier seg om spising og initativtakeren tror at konseptet i Norge ikke blir en direkte konkurrent til de tradisjonelle restaurantene.

– Dette er, som sagt, stort i utlandet og om lille Kristiansand har behov for et permanent Eatwith-konsept, det får tiden vise og markedet avgjøre. Foreløpig så er det sånn at nå finnes det ulike varianter av delingsøkonomi. Man har de kjente, men man kan også nå lufte hunden til naboen på en slik plattform og booke seg hushjelp og så videre. For Kristiansand så tror jeg dette vil være et fint supplement og kan bli sett på mer som enkelteventer enn kanskje et permanent tilbud. Men jeg håper det er et godt supplement til matbransjen i Kristiansand, hvor det har skjedd mye de siste årene, sier Øygarden.

– Så du vil sammenligne dette med arrangementer som vinkvelder?
– Det kan du godt si. Det er egentlig markedet som nå vil avgjøre hvor hyppig man kommer til å arrangere, hvor etterspurt det kommer til å være og så videre. Interessen rundt dette har vært ganske stor, men kjennskapen og kunnskapen til hva dette er, er ganske lav og det må vi, ved hjelp av disse arrangementene, prøve og spre, sier Rolf Tikkanen Øygarden.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/312496968″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]