KRS247.no

Henter værvarsel...

Middag du kan ta med ned på brygga

Selv om det noen dager snør, kommer også sommerfølelsen krypende de dagene det er varmt i været. Hva er vel bedre enn å lage en sunn og mektig sommersalat mens man venter? Hver mandag lages det en ny middagsrett i morgensendingen på Radio Sør, i dag står kyllingsalat på menyen.

– Nå har vi begynt å få litt vårfølelse, så da er det naturlig å lage salat. Så er det også en rett som selv voksne mannfolk kan bli mette av, sier Harald Hamre, kjøkkensjef og daglig leder ved Vigeland Hovedgård.

Det er mange ingredienser som får være med i dagens rett. Potet, oliven, rødløk, gressløk, eple, kylling, egg, olje, soltørkede tomater, en type salat, agurk og sprøstekte loffskiver. Så er det, ifølge Hamre viktig å la de ulike ingrediensene komme til sin rett.

– Det er jo kjedelig å bare lage salat av tomat, agurk og salat hver gang. Nå prøver vi å lage noen forskjellige elementer, og smake de til hver for seg, jeg hiver ikke alt i en bolle. Jeg tenker at jeg lager en blanding av kyllingen, og en egen olje og blanding, som jeg har på potetene for eksempel, sier han.

IMG_7301

Harald Hamre er kokken som hver mandag gir oss inspirasjon til hva vi kan ha til middag. Han startet sin karriere på Snadderkiosken, og er nå kjøkkensjef og daglig leder på Vigeland Hovedgård. I mellom der har han blant annet jobbet på Theatercafeen, vært soussjef på Hansken og Statholdergaarden, og jobbet som kokk i Paris.

Nå får han hver uke besøk av meg på kjøkkenet sitt. Han lager mat, jeg tar med meg opptakeren og lager radio, og deretter legger jeg ut oppskrift og bilder her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261929688″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261931837″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Dette trenger du:

4 stk kyllinglår
2 grønne epler
1 rødløk
saft av en halv sitron
majonaise
1 ts fin dijon-sennep
8 små poteter
3 ss solsikkeolje
5 sorte oliven
2 salater
10 soltørkede tomater
1/2 agurk
1 baguette


Slik gjør du:

Skjær tynne skiver av baguetten. Legg de på et stekebrett og ha på litt olje, salt og pepper. Stek så i ovn på 180 grader, til de er gylne og sprø. Krydre kyllingen med salt og pepper og eventuelt annet ønskelig krydder. Stekes så i ovn på 200 grader, i ca 12 minutter til helt ferdig. Avkjøl og rens kyllingen i passe biter uten skinn og bein.
Kutt eplene i små terninger og ha over sitronsaft.Bland lett slik at ikke eplene blir brune.
Finhakk rødløk og bland med majonaise og sennep.Tilsett den rensede kyllingen og eplene, smak til med salt og pepper.
Kok potetene møre i lettsaltet vann og avkjøl. Kjør oliven på foodprosessor med olje. Hell over potetene og bland.
Vask og rens salaten.
Skjær agurken og soltørket tomat i skiver. Anrett på tallerken eller et stort fat som kan deles.