KRS247.no

Henter værvarsel...

Mektig og magisk

Det er viktig ikke å glemme desserten. Spesielt ikke hvis det er panna cotta med appelsingelè. Denne retten er mektig og nydelig, du trenger ikke å beregne mye til hver. Så har kokken noen tips til hvordan du skal få den perfekte konsistensen.

– Den har lett for å bli litt stiv og puddingaktig. Vi vender inn pisket kremfløte for at den skal bli mer luftig, sier Harald Hamre kjøkkensjef og daglig leder ved Vigeland Hovedgård.

Gå ut og plukk noen blomster som kan legges på tallerkenen sammen med desserten. Både jordbærblomst og stemor passer fint, i tillegg til annen frukt og bær som gir en frisk smak til desserten.

Harald Hamre er kokken som hver mandag gir oss inspirasjon til hva vi kan ha til middag. Han startet sin karriere på Snadderkiosken, og er nå kjøkkensjef og daglig leder på Vigeland Hovedgård. I mellom der har han blant annet jobbet på Theatercafeen, vært soussjef på Hansken og Statholdergaarden, og jobbet som kokk i Paris.

Nå får han hver uke besøk av meg på kjøkkenet sitt. Han lager mat, jeg tar med meg opptakeren og lager radio. Hør hvordan du lager retten, i lydklippene nedenfor.IMG_8007

 

 

 

 

 

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/266571447″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/266571642″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]


Dette trenger du til
fire porsjoner:
3 dl fløte
4 dl melk
100 gr sukker
1 stk vaniljestang
5 plater gelatin
2 dl friskpresset appelsinjuice

Slik gjør du:
Kok opp melk, sukker, vaniljestang og halvparten av fløten.
Legg 3 plater gelatin i bløt. Når melkeblandingen har fått et oppkok ta gelatinen ut av vannet og slipp den oppi. Rør rundt og hell blandingen oppi en bakebolle. Sett bollen i isbad. Omtrent 1/2- 1 time til blandingen er stivnet.
Pisk lett resten av fløten.
Pisk først opp melkeblandingen med en visp, og passèr den gjennom en sil. Vend varsomt inn den lettpiskede kremen.
Fordel så i 4 skåler og sett kaldt, gjerne over natten.
Gelè: Legg 2 plater gelatin i bløt. Ha appelsinjuicen i en kjele og kok opp. Smak til med litt sukker hvis ønsket. Ta av platen og rør inn gelatinen. La geleen bli nesten stiv før du heller den forsiktig over panna cottaen. Den skal bli liggende på toppen.
Server gjerne med et lite sjokoladekakestykke og litt friske jordbær. Velbekomme.