KRS247.no

Henter værvarsel...

Livet som omreisende osteselger

Marloes Noom forlater hjemlandet Nederland i flere måneder, kun avbrutt av korte hjemreiser, for å selge ost til norske forbrukere. Edamerost kan nordmenn bare få, hos henne er det gouda som gjelder – i flere aldre og smaker.

– Tjue forskjellige typer ost. Hovedsaklig gouda, sier Noom til KRS247.

En gouda kan modnes i tre måneder for å få en myk og kremete ost, men den kan modnes helt opp til tre år for å få en tørrere og saltere ost. Disse kan også tilsettes smak når den modnes. Basilikum og hvitløk er Marloes favoritt. Edamerosten som er en høytidstradisjon i Norge, er hun ikke videre begeistret for. Den smaker for lite for ostekjenneren. Hun er del av det internasjonale matmarkedet som i disse dager er i Kristiansand. Fransk sjokolade, greske oliven, italienske spesialiteter og belgiske vafler er noe av det man kan få med seg på markedet.

Alle som er selgere på markedet, lever av den handelen som blir gjort på markedet. Det er en intens livsstil.

– Man får se mye av Norge, men jeg savner venner og familie i hjemlandet. Det må man godta når man lever som dette, sier den nederlanske osteselgeren.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/338096406″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]