Annonse

Kveite med asiatisk vri


Nydelig asiatisk rett med kveite. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Spicy salat med kveite er sjette matrett ut i vår faste spalte, «Mandagsmat». Hver mandag lages det en ny middagsrett i morgensendingen på Radio Sør. Enkle nok til at alle skal klare å lage de, gode nok til at alle skal like dem.

– I dag har vi både sesamfrø, koriander, hvitløk, chili, agurk, paprika, kinakål, soyasaus og lime på benken. Så har vi fått tak i en god villkveite, som vi skal pannesteke på den ene siden, slik at den bli god og saftig inni. Den ligger nok på en firer på skalaen, fordi det er så viktig at stekingen av fisken blir bra, sier Harald Hamre, kjøkkensjef og daglig leder ved Vigeland Hovedgård.

Det svarer han når jeg spør ham om hvor vanskelig retten er å lage, på en skala fra 1 til 10. For poenget er jo at vi hver mandag skal vise dere enkle og gode middagsretter, slik at du slipper unna en dag med planlegging.

– Dette er en av mine favorittretter. Hvis ikke man er glad i fisk kan man også bruke biff. Da steker man bare en ytre- eller indrefilet som man skjærer i tynne skiver, sier Hamre.

Harald Hamre er kokken som hver mandag gir oss inspirasjon til hva vi kan ha til middag. Han startet sin karriere på Snadderkiosken, og er nå kjøkkensjef og daglig leder på Vigeland Hovedgård. I mellom der har han blant annet jobbet på Theatercafeen, vært soussjef på Hansken og Statholdergaarden, og jobbet som kokk i Paris.

Nå får han hver uke besøk av meg på kjøkkenet sitt. Han lager mat, jeg tar med meg opptakeren og lager radio, og deretter legger jeg ut oppskrift og bilder her.

Dette trenger du til fire porsjoner:
Marinade:
½ chilli
2 fedd hvitløk
1 pt koriander
1 lime
5 ss soya

Finhakk hvitløk, chilli ( uten frø) og koriander. Press saften av limen, tilsett soya og finhakket chilli, hvitløk og halvparten av korianderen.

Salat:
1 rød paparika
½ agurk
1 rødløk
½ broccoli
1 kinakål
4 ss ristede sesamfrø
800 gr kveite

Slik gjør du:
Del paprikaen, ta ut kjernen og kutt i skiver. Del agurken, skrap ut midten og kutt i  staver. Rens løken, del i 2 og kutt i skiver. Kutt broccoli i små buketter. Kok opp lettsaltet vann, og ha i broccolien. Ta den ut etter 2 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Vask salaten, og kutt opp.

Alt til salaten og marinaden kan lages dagen før.

Kutt fisken i serveringsstykker. Stek fisken i varm panne på hver side i 2-3 minutter- steketiden kommer litt an på tykkelsen på fisken, men pass på å ikke steke fisken for mye.

Rett før servering blandes salat, paprika, agurk, løk og broccoli. Hell over marinaden og bland sammen. Tilsett resten av den finhakkede korianderen og sesamfrø. Legg på fisken og server.

Vil du lage denne deilige middagsretten, er det bare å følge oppskriften nedenfor:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer