KRS247.no

Henter værvarsel...

Hyller bønder med ny restaurant midt i byen

Lørdag åpner nok en restaurant i sentrum av Kristiansand. Og Trine Lohne kaller sitt matkonsept for en hyllest til sine hverdagshelter.

– Jeg synes at bøndene bør sees på som nettopp det fordi de gjør en tøff jobb og fortjener litt mer anerkjennelse for jobben de gjør, sier Trine Lohne til KRS247.

Restauranten ligger der rådhusgata møter Kirkegata. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Restauranten ligger der rådhusgata møter Kirkegata. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Restauranten har fått navnet «Bønder i byen» og er en utvidelse av konseptet Trine på Gården som startet i 2012.

– Vi begynte med gården i Søgne og det å ta vare på tradisjoner og det som finnes i lokalmijøet av matvarer både til sjøs og på land. Så kom vi sammen med gutta fra sjøhusene og bestemte oss for å gjøre noe sammen, og oppdaget at lokalet var ledig, så det passet helt glimrende for oss, sier Lohne.

Og i forhold til menyen, så skiller den seg fra mengden av restauranter i hjertet av Kristiansand.

– Vi skal servere noe som heter urban bondekost, forklarer hun, som faktisk ikke er en typisk bondejente.

– Jeg er faktisk redd for kuer og alt på gården, men jeg er født og oppvokst i Søgne og synes det bøndene gjør er utrolig stas, sier Lohne.

Da vi besøkte lokalene, var det fortsatt endel som gjenstod, men restaurantsjefen tror at de greier å bli ferdige før åpningen på lørdag.

– Vi har heldigvis litt tid igjen og vi er ikke fremmed for å jobbe lange dager, så jeg tror det kommer til å gå bra, sier Trine Lohne.

Restauranten er på 300 kvadratmeter og ligger på hjørnet av Kirkegata og torvet, der blant annet Fædrelandsvennen tidligere holdt hus.

Foruten Lohne, er Kristoffer Pedersen og Tom Helge Djuphagen, som eier Sjøhuset i Kristiansand samt tidligere Sjøhuset-eier Trond Kristiansen med på eiersiden i den nye restauranten. Sistnevnte er også kjøkkensjef.