KRS247.no

Henter værvarsel...

Håper på et nytt rekordår for «Spis for 100»

For sjuende året på rad arrangeres spisefesten «Spis for 100» i Kristiansand og med rekordmange 50 spisesteder som er med på det, har salgs- og markedsansvarlig Morten Johansen et håp om at de i år setter en ny rekord i antall serverte retter.

– Jeg har sagt det allerede at dersom det blir dårlig vær, så tipper 65 000. Men blir det godt vær utover uka, så blir det 80 000 tipper jeg. Det er opp til spisestedene å utnytte det potensialet som er der, sier Johansen til KRS247.

Iznaor Rashukhanov (Foto: Alf Otto Fagermo)

En av årets nykommere er restauranten på Q42, som åpnet nå nylig og for de var det helt naturlig å bli med på «Spis for 100».

– Vi hadde lyst til å være med på noe som var etablert og det er en fin måte å reklamere for oss på. For vi er jo med i disse heftene som deles ut og da får folk vite at det ikke bare er en kirke her, sier Iznaor Rashukhanov, kjøkkensjef for Bankkjelleren som leverer mat til Q42.

På oversikten står det at dette spisestedet har biffsnadder til hundrelappen, men det var ikke helt sikkert at det skulle bli den utvalgte retten.

– Det stod egentlig mellom to retter. Fordi jeg vurderte å ha fisk, men så vet jeg at dersom folk har muligheten til å kjøpe biff på «Spis for 100», så kjøper de heller det enn fisk. Og biffsnadder er jo godt, samtidig som det er en av rettene vi har på vår á la carte-meny, forklarer Rashukhanov.

Der Q42 er nykommere som deltakende spisested på spisefesten, er Hos Naboen en av de mer erfarne. Leiv Sangesland var med på å sparke i gang konseptet og for han er det naturlig å bli med år etter år.

– Denne årstiden er jo ikke akkurat verdens deiligste og det er vel ikke noen som kan slå seg på brystet og si at det har kjempe mye besøk i februar på denne tiden, så jeg tror vi var tretten som var med første året og nå er vi 50, og det er klart at vi begynte jo med å selge 900 retter første året og landet på 4050 i fjor. Så det gjør noe med en. Jeg er jo restaurantør og kremmer og det er jo dritmoro å ha handelens dag hver dag, sier Sangesland som har et håp om å nå 5000 solgte retter i løpet av uken som kommer.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306386934″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»450″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306386930″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]