Han elsker Sørlandet, og stortrives i Kristiansand. Likevel er det det vestlandske som rører ved hjerterota hos Vidar Kleppe. Demokratenes gruppeleder i bystyret i Kristiansand er alltid klar for å snakke om politikk, årstider, Fedje og festmaten over all festmat.

– Jeg elsker å lage mat, og hjemme hos oss så er det jeg som disker opp julemiddagen. På Vestlandet vokste vi opp i trange, men gode, kår og da er det pinnekjøtt som gjelder, sier Kleppe.

Skal man ha godt pinnekjøtt, må det være godt tørket. Videre dampes ikke pinnekjøttet hos Kleppe. Det kokes i fem til seks timer på veldig svak varme. Kålrabistappen skal være helmaks.

– Masse muskat gir en god smak. Dessuten bør du bruke et par kerrs pink-poteter. De har en fin konsistens som jevner stappa, forteller Kleppe.

Hør hva Kleppe mener om hva som mangler på værfronten her sørpå, og selvfølgelig snakke litt om politikk.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/237997683″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]