Annonse

Chilikakao – litt hot, men veldig godt


Bilde: Torben Hjulmand, Moment Fotografi AS

Det er vinterferietid. Appelsin, Kvikk Lunsj og kakao er gjerne faste innslag når vi er ute på kosetur på ski. Enten du er på skitur, har vært på skitur eller bare sitter hjemme i sofaen og ser på andre som går på ski – noe godt og varmt i koppen hører med.

En god kopp kakao er ikke vanskelig å lage, men man kan gjerne gjøre små ting for å gjøre den enda sunnere og litt mer avansert. Bruk gjerne melk med lite fett og mørk sjokolade. Kakaobønner inneholder antioksidanter, derfor er det lurt å velge de mørkeste sjokoladevariantene. Og, jo mørkere sjokolade, jo mindre sukker. Kakaopulver og mørk sjokolade inneholder i tillegg jern som er viktig for å transportere oksygen fra lunger og ut til musklene i armer og ben.

Dersom man ønsker en litt annerledes kakaovariant, kan eksempelvis vanilje og chili være et artig tilskudd. Her skal du få en oppskrift på en chilikakao.

 

Ingredienser (4 porsjoner)
1 stk vaniljestang
1 liter lettmelk
3 ss kakaopulver
1 ts rød chili
½ dl honning
1 ts maizenamel
2 ss vann
150 g mørk sjokolade (70% kakao)

Fremgangsmåte
1. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.

2. Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.

3. Rør ut maizenamel med vann. Bland den utrørte maizenaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca ½ minutt.

4. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.


Oppskrift: Opplysningskontoret for melkeprodukter

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar