KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vekta sitter mellom ørene

Etter en lengre ferie er hverdagen tilbake for de aller fleste. Sommeren innbyr til god mat, mye snacks, og lite tid til trening og bevegelse. Derfor bretter mange nå opp armene for et skippertak nå i august. Flere setter seg selv på ett strengt regime i håp om å lykkes med både bedre form og en lettere kropp.

Kai Jacobsen er coach og jobber mye med personer som ønsker en livsstilsendring. Han mener august måned kan sammenlignes med januar med hensyn til treningsiver. Denne måneden skal man trene som aldri før, man skal ned i vekt og bli skikkelig sprek.

– Vekta sitter mellom ørene. Det er tankene vi tenker som styrer følelsene våre, og det vi gjør. Det er derfor mye lettere å starte på et tankenivå, for da kan man endre måten man ser på virkeligheten på. Noe som igjen fører til at vi gjør ting annerledes. 90 prosent av det vi gjør er vaner, og de må endres for å lykkes, sier han.

– Hodet er absolutt det viktigste vi må jobbe med i en endringsprosess. Kjører man i gang ett strengt opplegg, så gir ikke det noen gode følelse. Man må vite hva man vil, og hvorfor man ønsker det. Det å miste motivasjonen er så veldig lett, og da mister man også den gode følelsen. Så da gjelder det å finne svaret på hva som gir den gode følelsen.

Jacobsen har holdt flere kurs i Kristiansand som med tittelen «Spark i fua», og han mener at absolutt mange kunne trenge et spark bak.

– Kurset er et tankekurs, ikke et slankekurs som mange tror. Målet for de fleste som er på kurs hos meg er nok det å gå ned i vekt, men på kurset lærer de å endre måten å tenke på. Deltakerene må finne ut av hva han vil, hvordan han skal få det til, og så legger vi en individuell strategi. For å få til dette, så trenger man ofte en utenforstående som kan hjelpe, og også gi dem de riktige verktøyene.

– Ingen kan bli 100 prosent perfekt. Streber man etter dette, vil man oppleve ett 100 orosent nederlag. Det er komplett umulig å være helt perfekt. Derfor pleier jeg å si til mine kursdeltakere at det er helt ålreit å feile, for det gjør vi alle i blant. Så lenge man ser feilen og retter den opp igjen, så gjør det ingenting om man av og til kommer på feil spor. Er man 80 prosent perfekt, så er det mer enn godt nok, sier Jacobsen.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/218735756″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]