Annonse

Sjekker ikke vilkårene hos treningssenter


Mange sørlendinger har gode forsetter om å trimme bort julematen nå når året er nytt. Forbrukerrådets undersøkelse viser dessverre at nordmenn skriver under på hva som helst hos treningssenteret.

– Verst er det blant unge mellom 18 og 30, og det kan de tape sure penger på. Vi får for eksempel ofte henvendelser fra studenter som oppdager at de fortsatt må betale til det lokale treningssenteret, selv om de flytter til en annen del av landet, sier kommunikasjonsrådgiver Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet. Det kunne de funnet ut i vilkårene, og heller valgt et annet senter.

Forbrukerombudet har laget retningslinjer for hvordan kontraktene skal være, men du står i prinsippet fritt til å avtale det du vil, eller rettere sagt; det treningssenteret vil.

Husk at mange treningssenter krever å se en sykemelding på forhånd for å fryse medlemskapet, slik at du ikke kan komme i ettertid og krever pengene tilbakebetalt.

Du har angrerett om du tegner avtalen på en stand på gata, eller over internett. Gjør du det ved skranken, er det ingen returmuligheter hvis det ikke står i vilkårene, men du skal i alle tilfeller få all nødvendig informasjon.

Forbrukerrådets råd mot avtalerettslig treningsstrekk:

  • Sjekk totalsum
  • Sjekk bindingstid
  • Sjekk frysemuligheter
  • Sjekk oppsigelsestid
  • Si opp skriftligAnnonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar