Annonse

Psykolog; – Menns helse er dårlig


Psykolog Tor Åge Skagestad Eikerapen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Hvis man sammenligner menn med kvinner, kommer det mannlige kjønn dårligst ut når man snakker om helse. Psykolog Tor Åge Skagestad Eikerapen sier det er mange grunner til det. Han er selv på vei dypt inn i 40-årskrisa.

– Man leser jo mye om gutta med triathlon, trikot og det som følger med. Det er jo en del av krisa, sier Eikerapen og ser på sine egne trikotkledde bein.

Menns vegring for legebesøk er noe av hovedproblemet. Dessuten er menns livsstil litt for ofte preget av for mye alkohol, usunn mat og for lite mosjon og andre mer oppbyggelige ting. Da vil smellen komme på et eller annet tidspunkt og gjerne litt for seint, mener psykologen.

– Da kommer det i form av hjerte- og karsykdommer, kreft – smellen kommer. Det er nok behov for en liten endring i den mannlige befolkningen, sier han til KRS247.

– Kan vi skylde på samfunnet?

– Det kan vi. Det spørs jo om det hjelper. Helsevesenet er generelt er mer kvinneorientert og det er nok litt større plass for kvinner i helsevesenet, men det er først og fremst menns holdninger til egen helse som er det som må jobbes med, sier Eikerapen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer