Annonse

– Noen har ødelagt ordet «sunt»


Berit Nordstrand. | Foto: Lasse Berre

Kjendislege Berit Nordstrand ble engasjert i kosthold etter å ha undersøkt hvilken effekt en liten fløteskvett kunne gjøre med sønnens virusinfeksjon. Det viste seg at forskning viste hvilke matvarer som kunne styrke immunforsvaret. Nå vil hun ha folk til å spise nok og riktig mat.

– «Sunt». Man skal jo bare spise grønnsaker, høres det ut som. Og du skal helst spise så lite at du går sulten rundt hele tiden. Slik er det ikke. Du skal være god og mett og kose deg med hverdagsdesserter hver eneste dag, sier Nordstrand til KRS247.

Hun vil også slå et slag for fettet i maten. Hun trekker frem brokkolien som et godt eksempel på en matvare som trenger litt fett for å fungere.

– Hvis man damper brokkoli i en damprist i en kasserolle, og har på litt smelta smør eller lager en brokkolipuré med smelta smør, så øker kroppens opptak av plantestoffene med flere hundre prosent. Mange spiser for magert og går glipp av næring, sier legen.

Hun mener folk må slutte med de tøffe diettene når de skal ned i vekt. Studier viser at man går først ned i vekt, for så å gå opp i vekt – ofte forbi der man startet før dietten.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer