KRS247.no

Henter værvarsel...

Helsereisen som endte i en gründerhistore

38 år gamle Linn Kristin Brænden fra Kristiansand har slitt med vekt og helseutfordringer i mange år. Det tok henne lang tid å komponere en meny som etter lang tid fikk henne i mål med en vektreduksjon på 30 kg.

Linn Kristin så at det var en stor utfordring å samle alle de verktøyene hun trengte for å gå ned i vekt. Da hun endelig kom i mål, så hadde hun ett stort ønske om å hjelpe andre som slet med de samme utfordringene. Etter hard jobbing og et brennende engasjement, ble hennes erfaringer satt i system under navnet, «Vita Univers».

– Kostholdsfilosofien er basert på et naturlig kosthold med minst mulig industrimat og lite karbohydrater, stivelse og sukker. Du får personlig oppfølging, kurs og oppskrifter i en pakke. Det sier Linn Kristin Brænden på spørsmål om hva som skiller dette fra andre livsstilskonsepter.

Nei, dette er ingen diett. Det er innen en lavkarbofilosofi, men det nytter ikke å tro at man kan følge dette i tre uker, gå ned 10 kilo for deretter gå tilbake til din gamle livsstil. Litt av poenget er å finne de grepene som skal til for å få en varig endring over tid.

Innovasjon Norge har tro på konseptet til Linn Kristin, og har gitt henne økonomisk støtte.

– Jeg jobbet hardt og intenst for å få dette til. De så vel først og fremst at jeg aldri ga meg, i tillegg til verdien av konseptet som kan hjelpe andre mennesker å endre livsstil på en lettere måte, sier Brænden.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215676457″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]