KRS247.no

Henter værvarsel...

Gode råd for en lettere januar

Etter å ha knasket seg gjennom julebord, syv slag og en stor julemiddag kan det for mange bli en tøff januar. Har man bestemt seg for å leve litt sunnere kan det lønne seg å ha en plan for jula også. Det mener personlig trener og ernæringsveileder, Anna Aase Ugland.

– Mange av mine kunder gruer seg til jul, alle rutiner og vaner forsvinner. Det er fristelser rundt hvert hjørne, og mange stresser fordi man ikke har forutsigbarhet. Da må jeg snakke en del om det å slappe litt av. Hvis man bruker halve tida på å ha dårlig samvittighet, koser man seg ikke. Jula handler jo også om å kose seg, sier Ugland.

– Noen regner jula som en unntakstilstand, mens for de som stresser med jula vil det hjelpe å legge en plan. På julaften skal jeg spise det jeg har lyst på, andre juledag skal jeg også kose meg, for eksempel. Ved å legge slike planer blir det lettere å ha god samvittighet. Da har man en plan, slik at det ikke blir kaker og ribbefett hele tiden, mener Ugland.

Før jul er det glissent på treningssentrene, forteller Ugland. Rett etter nyttår er det derimot fullt av folk som skal komme i gang med nyttårsforsettene.

– Hadde det bare handlet om at folk vil bli sunnere, hadde jo det vært trivelig, men ofte er det slik at folk skal trene fire ganger i uka. Så skal de bare spise brokkoli, ikke spise sukker og bare ren mat. Kan man ikke heller tenke at man skal trene to ganger i uka, og bare spise godteri på lørdager? Når man får til det kan man legge på litt, i stedet for å gå ut veldig hardt. Gjør man det kan det ende med at man går på en smell.

– Prøv å ikke legg lista for høyt. Ofte er min jobb i januar å holde folk igjen, sier Ugland.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/238486771″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]