KRS247.no

Henter værvarsel...

God helse bør være motivasjon for trening

August er her, og snart bretter mange opp armene for å starte treningen etter en kanskje slapp sommer.

Denne måneden er i tillegg til januar de beste månedene for treningssentrene. Noen skal finne tilbake til formen mens andre ikke har trent på veldig lenge.

Utvalget av timer, og treningstyper er mange, og det lureste er nok å prøve seg litt frem for å finne den treningsformen som passer best.

Lene Røstad er daglig leder ved Spring Treningssenter. Hun ser at det er lett å bli forvirret av alle treningsalternativene som tilbys.

– Det viktige er å finne den treningsformen som man liker best. Yoga er en treningsform som er veldig populær fordi en del kjendiskvinner aktivt bruker yoga, og da smitter det over på andre også. Trenden akkurat nå er nok hardest mulig trening på kortest mulig tid. Hard trening med høy intensitet, sier Røstad før hun fotsetter;

– Er man effektiv på trening, så er 30 minutter nok. En halvtimes trening hver dag er det «Verdens helseorganisasjon» går ut, og anbefaler. Man trenger ikke å trene like hardt hver dag, for da kan man fort bli lei. Men tren hardt to ganger i uken, for så å å trene rolig og lengre de andre dagene.

Røstad mener motivasjonen for trening bør være helsegevinst.

– Det som betyr noe er ikke kroppen, men at man har en god helse og er i god form. Det at man er fornøyd med seg selv er det viktigste. Det skal heller ikke så mye til før man føler at formen begynner å komme. Er man utrent, og ikke har trent på lenge, så merker man en ekstrem stor progresjon umiddelbart. I løpet av to til tre uker, vil man merke stor forskjell. Det i seg selv er jo en stor motivasjon til å fortsette.

At hverdagsaktiviteten er viktig er det ingen tvil om, men hverdagsaktiviteten kan ikke erstatte treningen som mange kanskje tror.

– Noen tror at man har hatt ei skikkelig treningsøkt når man har vasket huset i timesvis, men dessverre så er ikke pulsen høy nok under rengjøring til at man kan kalle det for trening. Når man går en tur, så må man gå i rask gange, man må opp i puls, og ha en del bakker før det kan kalles trening. Likevel er det viktig i hverdagen at man ikke sitter for mye stille, at man går mye, at man bøyer seg mye, og holder kroppen i bevegelse. Husk likevel alltid at hverdagsaktiviteten kommer i tillegg til trening.

Hør hele intervjuet her: