KRS247.no

Henter værvarsel...

Åpner nytt treningssenter for crossfit i august

Magnus Frantzen blir daglig leder for et splitt nytt treningssenter for crossfit-trening, populært kalt boks, midt i Kvadraturen på 500 kvadratmeter.

– Med utstyr til mellom 500 og 600 000 kroner, blir Crossfit Kvadraturen et av de mest utstyrte av totalt fem sentre i byen, sier Frantzen til KRS247 og tror crossfit-trening er noe som har kommet for å bli.

– Det har jo kommet mange ulike treningsformer, blant annet var jo zumba veldig populært en periode, men interessen har dalt litt, forklarer han.

I sin egen garasje på 70 kvadratmeter, har han de siste årene drevet et lite treningssenter for folk som er interessert i crossfit. Nå forbereder han og kollega Metthew Szwinto seg på åpningen den 1. august.

– Å drive med crossfit er tøft, og man får så mye igjen for det. Vi har fokus på å trene sunt, men også skape et godt miljø blant de som trener med oss, forteller Frantzen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/213487712″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

FAKTA: Crossfit
Crossfit er et treningsprogram for styrke og kondisjon, som ble skapt av Greg Glassmann på 80-tallet. Det består av ulike såkalte funksjonelle bevegelser som utføres med høy intensitet. Hovedprinsippet består i å kombinere kondisjon, turnøvelser og olympiske løft og det kan enten konkurreres på tid, mot egne prestasjoner eller mot andre.