For en måned siden så en ny podcast dagens lys i jungelen av slike. Denne gangen i regi av to sørlandske mammaer som har et hårete mål om å kurere flink-pinke-syndromet.
– Jeg møtte Mirjam i begynnelsen av sommeren i år og skjønte fort at jeg hadde funnet en likesinna galning, forteller Kaisa Augusta Hansen til KRS247.
Hun er innflyttet fra Arendal og sier i podcasten at hun føler Kristiansand er en trangere by, men skylder dette på at Hansen foreløpig ikke er så godt kjent her som i hjembyen. Podcast er også noe helt nytt for henne.
– Jeg begynte faktisk ikke å høre på podcaster før etter jeg hadde begynt å spille inn selv, sier Hansen.
For Mirjam Storm er det å lage podcast noe hun er vandt med fra tidligere i form av «Svada», som hun har gjort sammen med Didrik Dahlgren Hanssen. Det er en helt annen type podcast enn den hun er ute med nå.
– Vi har en smal greie på gang. Vi ønsker å heie litt på omsorgspersoner som gjør så godt de kan. Det er sånn at alle barn har rett til en egen iPad eller matchende Bergans-utstyr. Det går an å reise på tur med regntøy fra Obs. Vi sier at vi snakker om hverdagsliv, sjeleliv og underliv og det handler om våre liv, sier Storm.
– Vi ønsker å kunne representere foreldre og vise at vi står utenfor denne kjernefamiliekulturen. Jeg kjenner ganske mange mødre og fedre som føler at de ikke strekker til. Og det er jo både Instagram-kontoer, bloggere og andre typer medier som fronter hele tiden hvordan man kan være en bra forelder og hvilke krav som stilles og de vet at mange oppleves som utopiske og umulige å oppnå. Man kan ikke være best i alt hele tiden, men så lenge man gjør så godt man kan så er det ofte godt nok da, sier Hansen.
Det er en veldig stor takhøyde i «Vaya Con Vulva», som er navnet på podcasten. Det var et navn de forresten brukte veldig kort tid på å komme frem til. Og det ligger i navnet at det heller er ingen grenser for hva de kan si.
– Vi har fått noen tilbakemeldinger fra gutter som har hørt på oss. De synes vi er for drøye og at de synes det er litt for ekkelt. Og da føler jeg vi har gjort noe riktig, sier Kaisa Augusta Hansen.
– Vi jobber mye med dette med skam og alle de ordene og måten vi snakker om kroppen. Jo mer vi snakker om det, jo mindre skam blir det utav det, sier Storm.
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/284294543″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]