KRS247.no

Henter værvarsel...

Venter godt oppmøte tross regnvær

Til tross for at værutsiktene for helgen er langt fra hyggelige, regner Turistforeningen med at det kommer mye folk på de tre lokale arrangementene på Agder på søndag.

– Ja, vi skal alltids klare å få fyr på grillen og har god erfaring med å stelle i stand slike arrangementer, sier Per Thomas Skaanes fra DNT Sør til KRS247.

Per Thomas Skaanes er fagsjef for friluft i DNT Sør (Foto: Heidi Rosander Lund)

Per Thomas Skaanes er fagsjef for friluft i DNT Sør (Foto: Heidi Rosander Lund)

Nytt av året er at de har med en testfamilie på et av tilbudene under «Kom deg ut»-dagen.

– Det har vært en søknadsrunde rundt i Norge på at hvilken som helst familie kan søke seg inn til å bli en DNT testfamilie. Og da har vi vært så heldige at vi har fått en mor og en datter i Vågsbygd som skal være Sørlandets testfamilie. De skal få prøve ut Turistforeningens tilbud, forklarer Skaanes.

Iløpet av året skal de tas med på ulike turer i regi av Turistforeningen sentralt og første stopp er i Evje, nærmere bestemt ved Høgås skistadion.

– Det er DNT sentralt som vil styre hvilke turer de er med på så de får være med på ting som skjer utenfor DNT Sør sitt område også. Det betyr at de blant annet får delta på en familiecamp i Trollheimen, de skal i Tafjordfjellene på en ubetjent hytte. Så har vi planlagt flere turer pluss noen overraskelser, sier han.

Men de er ikke bare på ferie når de reiser på disse turene. Som testfamilie skal de også gi sin vurdering.

– Vi har nettopp sendt til de en stor gummiterning som de skal ta med seg på turene. Og så skal de ta bilde av seg med terningen og gi terningkast på sine opplevelser, sier Per Thomas Skaanes.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/245549375″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]