Annonse

Vent til juni med å beskjære, nå kan du frisere


En ung, en gammel og en helt ny grein (Foto: Ann Helen Gjerde)

Glem de gamle rådene om høstbeskjæring, og kutt heller ikke bort de grenene som skal bære frukt eller blomster nå. Da står du igjen med beskjæring i juni, og litt lett frisering nå.

– Hvis man ser gamle grener, som er tykke og mye mørkere enn de andre, kan du klippe bort flere av disse. Planten bruker mye energi på greiner den ikke trenger, og den får lite lys. Ved å gi kraft til de halvgamle og helt nye får du en busk som strutter og bærer masse frukt eller bær, sier Morten Bragdø.IMG_7352
Hver onsdag er vi ute i hagen, Morten og jeg. Vi har beveget oss bort fra jasminbusken, og er på vei ned mot frukt- og bærvekstene. Nå har han stoppet opp foran et nydelig stort tre med hvite blomster. Det er et plommetre som har fått lov til å klare seg selv, uten hjelp av saks eller frisering.

– Det lukter nydelig, nærmest synger Morten.

Han kaller seg selv plantemann og skal i «hagehjelpen» gi oss tips om alt vi kan gjøre i hagen. I dag handler det både om beskjæring, men også om hvordan man kan få plass til et frukttre hvis man bare har en bitte liten hage. Det gjelder bare å være litt kreativ, så kan du høste frukt og bær hele sommeren.

Hør hvordan her:

Er du usikker på hva du skal gjøre med frukttreet i hagen, eller har du akkurat kjøpt deg en ny bærbusk og ikke vet hvordan du skal stelle den? Hør mer om beskjæring her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer