KRS247.no

Henter værvarsel...

Turtips: Merdø – som å være på Saltkråkan

TURTIPS: Merdø er en perle på Sørlandet som mange nok ikke har besøkt. Merdø som ligger ytterst i Arendalsfjorden er ett sørlandsparadis, og man får visstnok en følelse av å komme til Saltkråkan når man går i land på øya.

Daglig leder i Visit Sørlandet, Heidi Sørvig kommer tilbake til Merdø hver sommer, og har utvilsomt funnet sin sørlandsfavoritt.

– Om du husker Tjorven og Båtsmann fra Saltkråkan, så er der bare å pakke sekken og komme deg til Merdø. Man får absolutt en Saltkråkan-følelse når man kommer i land fra rutebåten. Båten går hver halv time fra Pollen og er innom både Tromøya og Hisøya på sin ferd mot Merdø. Når rutebåten legger til kommer man rett inn i et sørlandsmiljø, og selv om Merdø i dag ikke har noen fastboende, så har øya ivrige deltidsinnbyggere. Her sitter de på brygga, de hilser deg velkommen eller tar inn posten, sier Sørvig.

Selve øya har kan friste med flotte omgivelser.

– Badestranden ved Merdøhus Gård er virkelig flott. Selve gården er i dag et museum, og her ligger også en liten kiosk. Det er en en stor gressplen hvor man kan boltre seg, og ha piknic- Ytterst på øya er det flotte rullesteinsstrender og utsikt til Torungen Fyr. Yttersiden av Merdø er også flott på en vindfull dag for å se hvor værhardt det kan være der.

Om man ønsker seg en tur til idylliske Merdø, så er den en fin dagstur. Her velger man selv når man ønsker å ta returen tilbake til Arendal i og med at rutebåten går hver halve time.

Dette er en fin tur for de fleste, men ikke om man er avhengig av rullestol. Dette fordi veiene er smale, og det kan være noe kronglete å gå. Små barn må enten bæres i bæremeis, eller man må ha de i en enkel trille som er lett å kjøre.

Hør hele saken her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/217882796″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]