Annonse

Turtips: Helleviga


Foto: Siv Strædet, Visit Sørlandet

TURTIPS: Helleviga i Søgne ble kjøpt av Midt Agder Friluftsråd i 1973 og ble kåret til årets friluftsområde i 1999. Landskapet består av både strender og svaberg, og er et område for hele familien.

Daglig leder i Visit Sørlandet, Heidi Sørvig husker godt alle sykkelturene fra Voiebyen hvor hun vokste opp, og ut til Helleviga. Favoritten var, og er fortsatt Donestranda som ligger på yttersiden av Helleviga.

– Romsviga er også et sted jeg anbefaler alle å besøke. I Romsviga finner man ett gammelt kystbruk som gir oss ett lite innblikk i hvordan man bodde og levde i den tiden. For å komme til Romsviga, så kan man følge kystveien fra Helleviga. sier Hellevig.

Våningshuset i Romsviga ble oppført i ca 1770. Stabbur, låve og bryggerhus er fra 1800-tallet, og verkstedet samt sjøboden er fra 1900-tallet. Romsviga ble fredet i 2003, og eies i dag av Vest Agder Fylkeskommune.

Helleviga er fint også for barnevogner, og rullestolbrukere. Det eneste unntaket er kystveien til Romsviga. Denne strekningen er ikke tilrettelagt dersom man trenger rullestol, eller har med seg barnevogn.

Ønsker man å ta turen til Helleviga, så er det store parkeringsplasser, og det er også enkelt å ta bussen til Langenes som stopper rett ved veien ned til både Helleviga og Romsviga.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer