Annonse

Turtips: Bragdøya


Bragdøya er en naturperle i Kristiansandsfjorden (Foto: Adam Reed, Visit Sørlandet)

TURTIPS: Midt i byfjorden i Kristiansand ligger naturperlen Bragdøya.

Dit kan du komme med egen båt eller ved å ta Bragdøyabåten. Fra storby til uberørt natur er ikke veien lang.

– Det som er så bra med Bragdøya er at det hver dag i hele sommer går badebåt fra Pir6. Med to avganger daglig. Båtturen tar knappe ti minutter, sier daglig leder ved Visit Sørlandet, Heidi Sørvig.

Øya eies av Kristiansand kommune som kjøpte den i 1969 med statlig tilskudd. Dette med klausul om at øyene skulle være et rekreasjonsområde for byen.

– Bragdøya er ei øy som har alt. Den har badebukt, svaberg, skog, stier, gressplener. Ikke minst har du de gamle saltbuene som Bragdøya khystlag har restaurert. Der er det kafe, toalettfasiliteter og mulighet for å låne robåter. Det er en blanding av kultur og naturlandskap på øya som er veldig flott, sier daglig leder ved Visit Sørlandet, Heidi Sørvig.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer