KRS247.no

Henter værvarsel...

Turtips: Anstens Fyr

TURTIPS: I våre tips til turer du bør besøke i og rundt Kristiansand, så skal vi aller først til Flekkerøya og Anstens Fyr. I følge daglig leder ved Visit Sørlandet, Heidi Sørvig, så er dette en perle ikke mange kjenner til.

Turen ut til fyret, på vestsiden av Flekkerøya er vakkert, åpent landskap hvor man kan oppleve skjærgården uten å ha egen båt. Man kan på denne turen følge havet helt ut til fyret.

– Dette er en perfekt dagstur på en fin sommerdag, så det anbefales at man tar med både niste, badetøy, og fiskestang. Det er også en fantastisk tur å ta når det blir høst, og oppleve når det stormer skikkelig ute ved fyret, sier Sørvig.

Turen egner seg ikke for barnevogner eller rullestoler, og man bør være god til beins.

Det er enkelt å komme seg til fyret. Når man kommer ut på Flekkerøya, så følger man skiltningen til Åshavn, og parkerer bilen i Risleviga. Der kan man stå så lenge man vil, og nyte en sommerdag ved fyret.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215835380″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]