KRS247.no

Henter værvarsel...

Variert turprogram fra turistforeningen

Til tross for en sen sommer, mye ruskevær og lave temperaturer øker Den Norske Turistforening (DNT) medlemsmassen lokalt. Til nå i år har foreningen fått 4,9 prosent flere medlemmer i Vest-Agder sammenlignet med samme periode i fjor.

Sommeren er snart over, men samtidig kan vi få mange fine dager i august. August er også en flott måned for turer i skog, og mark. Snøen har mange steder ligget lenge i år, og det har resultert i at en del turer ikke har vært mulig å gjennomføre før nå.

DNT Sør ønsker å tilrettelegge turer som kan passe for alle, og i løpet av året arrangerer de mange turer både i nærmiljøet, men også tilrettelagte turer andre steder i landet. August er en måned hvor det skal skje ulike ting på turfronten. Blant annet skal DNT Sør invitere sørlendinger med på tur til landskapet som huser de høyeste fjellene i Nord-Europa.

– Turen til Jotunheimen er en pakketur hvor alt er lagt til rette for deltakerne. Turlederne har alt ansvar. Deltakerne kan konsentrere seg om de gode opplevelsene, om det sosiale, og dermed får turen stå i sentrum. En slik tur er spesiell og man bør være vant til å gå mye og langt for å være med. Med langt mener jeg turer med en varighet på mellom fire og åtte timer, sier Per Thomas Skaanes som er fagsjef for friluft i DNT Sør.

I følge Skaanes må man ikke legge ut på slike krevende utflukter som dette uten erfaring.

– En tur til Jotunheimen er ikke en tur å begynne med, men man kan fint trene seg oppover ved å få erfaringen som kreves. Man må begynne med korte etapper, og det er veldig lurt å delta på en del fellesturer for å få den gode starthjelpen, sier Skaanes.

I tillegg til fjellturen, så skal DNT Sør også arrangere både kanokurs, og fjellklatring nå i august.

– Klatrekurset på Brokke er veldig populært. Det skal være mellom 50 – 60 påmeldte til kurset som går av stabelen denne helgen, men det er absolutt plass til flere. Kanokurset litt senere i august, er et dagskurs. Her lærer man bruk av kano, man lærer teknikker, venneredning, og man lærer at kanoen også kan brukes til lek, og moro.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/218735891″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]