Annonse

Nervøse dyr kan hjelpes


Foto: Pål Lomeland

Mange dyreeiere har opplevd at hunden eller katten deres er svært nervøs for å gå til Veterinær. Noen velger kanskje å la være å besøke dyrelegen, for å slippe stresset. Men, det er å gjøre seg selv, og dyret, en bjørnetjeneste sier våre eksperter.

– Årlig kontroll hos veterinær er veldig viktig. Og om det er slik at hunden eller katten er nervøs så kan vi gjøre noen grep for å avhjelpe sier Fiona Sørli til Radio Sør.

Ofte er det slik at eierens egen nervøsitet smitter over på dyret, det må vi være bevisste på sier Katarina Jybe Skivik.

– Vi må bevege oss i langsomt. Snakke med en litt dypere røst, og nesten oppføre oss som om dette er kjedelig. Da vil det smitte over på hunden eller katten, og de vil automatisk bli roligere.

Det klare rådet fra våre eksperter er å si i fra om at hunden eller katten din er redd. Så kan de hjelpe.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar